Crash van Chevrolet Corvette L82 op A1

Een klassieke Chevrolet Corvette is 15 november op de A1 gecrashed. De 61-jarige bestuurder bestuurder van de Corvette L82 reed van Apeldoorn richting Amersfoort en kwam ter hoogte van Stroe hard tegen de vangrail. Waarom dit gebeurde is helaas niet bekend. De A1 werd vanwege dit ongeluk en de veroorzaakte ravage een tijd afgesloten. Er waren verder geen andere auto’s bij het ongeluk betrokken.

Zoals je kunt zien op onderstaande foto’s is de Corvette flink beschadigd. Vanwege de omvang van de schade lagen er ook veel onderdelen van de auto op de snelweg en zodoende moest de weg tijdelijk worden gesloten voor het overige verkeer. Rond 10 uur werd de weg van Apeldoorn richting Amersfoort in zijn geheel afgesloten en later alleen nog de linker rijstrook (schoonmaken en reparatie van de vangrail). Volgens diverse nieuwssites is het met de bestuurder redelijk goed afgelopen. Hij is wel meegenomen door de ambulance maar slechts ter controle.

Op de foto’s is te zien dat het gaat om een Chevrolet Corvette C3 met een L-82 motor. Dit type Corvette werd gebouwd tussen 1968 en 1982 en had herkenbare uitneembare dakjes (spiegeldaken). De oldtimer van deze crash is vermoedelijk van 1980 en was vóór het ongeluk naar schatting 15.000,- euro waard. Om de schade van deze Corvette weer te repareren moet de eigenaar minimaal 2500,- euro investeren.

Een onbeschadigde Chevrolet Corvette L82 ziet er ongeveer als volgt uit (het gaat hierbij niet om de auto van het ongeluk maar een vergelijkbaar model):

 

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *