Oldtimer video gemaakt met drone

In deze video zie je het mooie resultaat van het filmen van een oldtimer met een drone. Persoonlijk vind ik de video heel goed gelukt en ik krijg zelf ook zin om een video te maken met behulp van een drone helicopter. Je ziet wel dat de drone bestuurder / filmer al wat meer ervaring heeft met de drone. Hij weet de drone camera steeds heel goed te mikken en de drone vliegt ook netjes mee met de auto. We zien natuurlijk niet hoeveel takes en ritjes nodig waren om tot deze montage te komen.

De video is mooi maar nog niet perfect natuurlijk. Ik mis bijvoorbeeld het geluid van de auto zelf. Ook zou ik graag nog wat videomateriaal zien van binnenuit, vanaf de bestuurder zeg maar. Ook zou een camera gemonteerd op de auto zelf nog wat mooie shots kunnen opleveren.

De video heb ik niet geplaatst vanwege de oldtimer zelf. Ik ben geen super fan van deze Zastava 1100. Maar op deze klassiekers website gaat het wel om oldtimers natuurlijk en dus wat meer informatie over de wagen in de video. Het merk Zastava is van oorsprong Joegoslavisch (in 1853 opgericht) en later werd het een Servisch merk. De officiële naam is Zavodi Crvena Zastava (de Rode Vlag Fabriek). Deze fabrikant maakte naast personenauto’s ook wapens, aanhangwagens, gereedschappen en vrachtwagens. Tegenwoordig is Zastava onderdeel van Fiat (al in 1954 sloot Zastava een overeenkomst met Fiat).

Leuk Nederlands feitje: Gremi Auto-import uit Groningen begon in 1971 met de import van Zastava in Nederland. Het aanbod bestond uit de Zastava-modellen 750 (in 1973 5.127 gulden), 101 (in 1973 8.578 gulden) en 1300 (in 1973 8.495 gulden). (bron wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Zastava_(merk) ).

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *