Youngtimers en oldtimers weer wakker maken

Youngtimer Festival de Mortefontaine

Sinds januari 2014 zijn er nieuwe regels voor oldtimers en is er een speciale overgangsregeling. Want wanneer jij jouw klassieke benzine auto in de garage laat staan tussen 1 december en 1 maart dan betaal je maximaal 120 euro wegenbelasting per jaar. Dus iedereen die zich aan deze regeling heeft gehouden die kan over een paar dagen weer de weg op met zijn oldtimer / youngtimer.

Als je voor het eerst hoort van deze regeling dan heb je mogelijk ook in de koude wintermaanden rondgereden met jouw klassieker? Je kunt voor komend jaar kijken of deze regeling interessant is voor jou. Want rij je in een diesel of een LPG versie dan kun je niet profiteren van de regeling. En je moet een kentekenbewijs bewijs hebben tussen 01-01-1974 en 01-01-1988, met andere woorden een auto van 26 jaar of ouder (zodoende spreken we eigenlijk over een Young timer). Heb je een echte oldtimer van 40 jaar of ouder, dan betaal je sowieso geen wegenbelasting.

En? Waren het 3 lange maanden? Misschien wel zo nu en dan even naar de garage / de stalling om even achter het stuur te kruipen? Of om even met de poetslap de auto even wat aandacht te geven? Nu hopen dat het wel mooi weer is! Want je wilt met een gladde weg niet zonder ESP / ABS technologie het verkeer trotseren.

Over de regeling nog een veelvoorkomende vraag. Want aangezien je 3 maanden lang niet rijdt, is verzekeren dan wel nodig? Helaas wel, je moet de Youngtimer in de maanden december, januari en februari wel gewoon verzekeren. De auto wordt namelijk niet echt afgemeld bij de RDW en dus niet écht geschorst (slechts tijdelijk). Je blijft dus wel verplicht om de jonge klassieker te verzekeren in deze drie maanden.

bron: autoweek

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *