Zondag 29 juni 2014 – Luttenbergs Historisch Festival

oldtimer Blom historisch festivalOp zondag 29 juni wordt het Historisch Festival van museum De Laarman gehouden. Volgens de organisatoren moet dit een waar historisch spektakel gaan worden. Ze hopen op de komst van veel deelnemers zodat ongeveer 400 oude trekkers, oldtimer auto’s, oude brommers en oude vrachtwagens te zien zullen zijn. Het Luttenbergs Historisch Festival behoort tot de top 3 van historische festivals in Noord en Oost Nederland.

Op de agenda staat een toertocht van de oldtimers door de omgeving van Luttenberg. Mensen kunnen deze voertuigen zodoende in Salland bekijken. Ook staan er diverse oude landbouwwerktuigen uit het museum opgesteld in het weiland tegenover het museum en deze kunt u in actie bewonderen dankzij de demonstraties die hiermee worden gegeven. Ook komen diverse grote stoommachines en stationaire motoren naar Luttenberg. Dus ben je liefhebber van oude voertuigen / machines dan is dit het evenement om bij te wonen. Ook wanneer je nog op zoek bent naar oldtimer parts, gereedschappen en onderdelen dan hebben de vele standhouders misschien precies wat je zoekt. Om 14.00 uur start de boerenveiling waar je kunt bieden op attributen van rond het boerenerf. De oude smederij en authentieke timmerwerkplaats zijn de gehele dag toegankelijk. En het museum is ook gewoon de gehele dag geopend.

Voor de kinderen is er de mogelijkheid om zelf kaarsen te maken, en er is muziek.

Entreeprijs Historisch Festival bij Museum De Laarman is 5 euro per persoon. Je kunt dan ook het museum bezoeken zonder extra te moeten bij betalen. Kinderen onder 12 jaar onder begeleiding gratis.

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *