Populairste classic auto’s van dit moment als occasion

De verkoop van klassieke auto’s is de laatste jaren gestaag gedaald. De oldtimers zijn vaak duur in onderhoud en veel mensen kunnen zich dat op dit moment niet veroorloven. Daarnaast nemen grote steden steeds vaker het besluit om deze type auto’s te weren uit de stad, omdat ze niet aan de eisen voldoen en vaak een hoge uitstoot hebben. Hierdoor is het niet mogelijk om op elke plaats met je klassieke auto te komen. Ook worden oldtimers door nieuwe wetgeving een stuk minder interessant.

Toch zullen er altijd liefhebbers blijven die er alles voor over hebben om hun klassieker op te knappen of een andere te kopen en deze weer te verkopen. Maar wat zijn op dit moment nou eigenlijk de populairste classic cars? Autoscout24.nl selecteerde voor u een top 3.

Ford Mustang

De Ford Mustang, geliefd onder veel autoliefhebbers en wat een geluid komt er uit! Deze auto die zijn spierballen laat zien, is een van de iconen van de Amerikaanse auto geschiedenis. In 1964 verscheen de auto voor het eerst op de Amerikaanse markt en vandaag de dag is de auto nog steeds actief, zij het met een iets ander uiterlijk, maar nog steeds het kenmerkende geluid. Op de Nederlandse markt zul je de auto niet snel vinden. Mocht je nog voordeel willen halen uit de belasting vrije regeling? Dan komt alleen de eerste productielijn in aanmerking.

Porsche 911

De Porsche 911 (spreekt uit als: negen- elf) is een opvallende verschijning als sportauto, maar inmiddels ook als klassieke auto. De Porsche 911 kwam in hetzelfde jaar als de Mustang op de markt. De auto met het opvallende design en de ronde koplampen en een ongekend vermogen voor die tijd. De Porsche 911 behoorde een tijd lang ook tot het wagenpark van de Nederlandse KLPD. Een grappig feitje is dat de 911 oorspronkelijk Porsche 901 zou gaan heten, maar Peugeot had alle modelnamen met een ‘0’ in het midden van een cijfercombinatie geclaimd. Vandaar de Porsche 911.

Volkswagen Golf

Het klinkt eigenlijk een beetje raar. De Volkswagen Golf? Het is in eerste instantie niet de eerste auto waar je aan denkt als je denkt aan klassieke auto’s. Toch mag deze auto tot deze categorie geschaard worden. De Volkswagen die al ruim veertig jaar op de Nederlandse markt te vinden is, behoort met zijn eerste generatie auto’s tot de klassieke auto’s. De golf is inmiddels niet meer weg te denken op de Europese wegen en was met de eerste generatie een opvallende verschijning.

Wilt je meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Op Autscout24 kan je alle informatie over auto’s zoeken.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *