Banden voor de oldtimer

sprint classic bandenBanden zijn al meer dan 100 jaar één van de belangrijkste onderdelen op een auto wat betreft de veiligheid. Want, als het goed is tenminste, de band is het enige contact tussen de auto en de weg. Zelfs wanneer je de beste remmen hebt, anti slip systemen en dergelijke dan bepaalt de kwaliteit van de autoband toch de lengte van de remweg. Maar naast de veiligheid is de band ook voor een groot deel verantwoordelijk voor de wegligging en het rijplezier. Als een chauffeur rijdt met een moderne of klassieke auto waarop banden zitten die versleten zijn, onjuiste spanning hebben, niet geschikt zijn voor het weertype of zelfs niet goed passen op de auto dan brengt deze auto liefhebber zichzelf en ook andere verkeersgebruikers in gevaar. Kortom, goede banden zijn van groot belang.

Autobanden voor hedendaagse auto’s kun je overal vinden en kopen. Bij de diverse auto dealers / garages en ook gewoon online. Maar de juiste banden vinden voor een oldtimer, dat is toch een ander verhaal. Je beschikt ook niet altijd over uitgebreide informatie van jouw klassieke auto. En zelfs met alle boekjes van jouw oldtimer bij de hand dan komen de specificaties niet altijd meer overeen met hedendaagse maten / benamingen / etc.
Gelukkig zijn er diverse old timer gidsen / vintage gids te vinden (en ook op internet) die eigenaren van oude auto’s gemaakt tussen 1920 en 1980 de informatie bieden over banden van tegenwoordig in vergelijking met de oude historische banden. Je kunt ook zoeken naar Retrobanden. Je zult zien dat er nog volop keuze is, mede ook omdat diverse tire fabrikanten speciaal voor de klassieke modellen nog banden produceren (zoals bijvoorbeeld de Vredestein SPRINT CLASSIC).

Tags:,
2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *