Internationaal Spitfire Weekend 2013 op 31 augustus en 1 september

In het weekeinde van 31 augustus en 1 september organiseert de Triumph Spitfire Club voor de 31e keer het INTERNATIONAAL SPITFIRE WEEKEND (kortweg ISW). Het ISW wordt gehouden op het evenementen terrein van Het Groene Eiland, midden in het waterrijke gebied van de Maas op de grens van Gelderland en Brabant. Het Internationaal Spitfire weekend geeft de bezoekers de gelegenheid om op een gezellige manier kennis te maken met de wereld van de klassieke Engelse sportwagen, met die van de Triumph Spitfire en met de daarvan afgeleide Triumph GT6 in het bijzonder.


De Triumph Spitfire Club, kortweg T.S.C. ,heeft als doel het in stand houden en op de weg houden van de Spitfire en GT6. De Triumph Spitfire is een echte Engelse sportcabriolet uit de rijke engelse automobielhistorie. In 1962 werden de modellen Spitfire en Vitesse geintroduceerd. Momenteel zijn er nog zo’n 2.900 Spitfire’s geregistreerd.

Zaterdag
Zaterdag zal worden gestart vanaf 09.30uur met de “Kleine Gelderland-rit” door het Gelderse land. Zaterdagmiddag zal op het evenemententerrein volop te genieten zijn van de Handelarenmarkt, Kofferbakmarkt, behendigheidsparcours en de Tombola. De Technische Advies Commissie stellen de motoren af van de Spitfire’s en doen reparaties. Zaterdagavond zal een gezamelijke BBQ worden georganiseerd voor alle genodigden op het evenementen terrein met aansluitend een groot en gezellig feest.

Zondag
Zondagmorgen vanaf 09.30 uur wordt de “Kleine Brabant-rit” verreden door het Brabantse deel van de omgeving. Zondagmiddag zal wederom op het evenementen terrein een keur van attracties, games en leuke dingen te bewonderen zijn. Natuurlijk zullen de clubshop en de ouderwetse gezelligheid niet onbreken.

Van oudsher is er altijd het parkeerterrein voor alle aanwezige Spitjes. Hier vindt men auto’s van alle bouwjaren, in verschillende uitvoeringen en in zeer uiteenlopende staat van uiterlijk. Uit heel europa worden deelnemers van zusterclubs verwacht. Zwitserland, Duitsland, Engeland en België zullen zeker van de partij zijn.

Toegangsprijs:

  • niet-leden: 15,= euro per team van 2 personen (voor het hele weekend)
  • leden van de TSC (en voorinschrijvingen): 10,= euro per team (voor het hele weekend)

Aanvangstijd voor deelnemers aan de ritten is op zaterdag en zondag om 9:00 uur. Evenemententerrein is open van 12:00 tot 17:00 uur.

Locatie / adres voor uw navigatie :

Het Groene Eiland
Lutenkampstraat 2
6629 KS Appeltern

Veel plezier!

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *