De nieuwe oldtimerregeling 1 januari 2014

Vandaag heeft Staatsecretaris Weekers van Financiën bekend gemaakt hoe de oldtimerregeling er per 1 januari 2014 uit komt te zien. De leeftijdsgrens van de auto wordt opgetrokken naar 40 jaar. Voor benzine-auto’s / oldtimers komt er een overgangsregeling, maar voor diesel oldtimers en oldtimers met een LPG installatie niet. De overgangsregeling houdt in dat voor benzineauto’s die ouder zijn dan 26 jaar, 25% van het normale MRB-tarief betaald moet worden met een maximum van € 120 per jaar. De restrictie daarbij is dat je met je auto dan niet de weg op mag in de maanden december, januari en februari. Diesel- en LPG-auto’s betalen tot 40 jaar het volledige tarief. Maar een oldtimer met LPG mag je eventueel terug bouwen naar gewone benzine versie waarbij deze classic dan weer wel voor de overgangsregeling in aanmerking kan komen. Dit is in het kort de nieuwe situatie vanaf 2014. Met name zakelijke rijders met een oldtimer zullen deze nieuwe regeling van belang vinden.

Wil je iets toevoegen aan dit artikel dat relevant is voor anderen? Of heb je een vraag? Reageer dan hieronder.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *