Zondag 18 september 2011 – 6e Elburgsche Poorte

Op zondag 18 september 2011 organiseert de Automobielclub “de Ellerijders” uit Elburg voor de 6e keer in successie haar kaartleesrit voor klassieke auto’s De Elburgsche Poorte. Dit is een rit voor auto’s die vóór 1 januari 1979 op kenteken moeten zijn gezet. Uiteraard moeten de auto’s APK goedgekeurd zijn, terwijl de deelnemers zich ervan dienen te overtuigen dat hun verzekering deelname aan een derglijke rit dekt.

De Elburgsche Poorte bestaat uit diverse trajecten over een totale lengte van ongeveer 180 km. Aan de hand van prachtig gekleurd kaartmateriaal worden de deelnemers ca. 6 uur lang over de rustieke wegen van polderland, een stuk oud land en veengebieden geleid.

De deelnemers kunnen starten in de sport- of toerklasse. De sportklasse (deelnemers met ervaring) rijdt een eenvoudige kaartleesrit, terwijl de toerklasse (bestuurders en navigators met weinig of geen ervaring) wordt verreden op verschillende eenvoudige verrassingssystemen.

Het startgeld bedraagt € 110,= per equipe (= bestuurder + navigator) voor inschrijvingen die vóór 1 september 2011 door de organisatie worden ontvangen. Het startgeld voor inschrijvingen vanaf 1 september 2011 bedraagt € 125,= per equipe.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *