Oldtimerdag Alphen aan den Rijn – 11 september 2010

In Alphen aan den Rijn, de stad in het Groene hart, wordt al sinds 1982 jaarlijks een Oldtimerdag georganiseerd. De zaterdag voorafgaand aan de Jaarmarkt (de 3e woensdag in september) biedt deze dag nostalgisch vermaak voor duizenden bezoekers uit de regio, jong en oud, zowel voor deelnemers als ook voor bezoekers. Ook voor dit jaar wordt, net als vorig jaar, gerekend op ruim 50.000 bezoekers.

Het Oldtimerfestival van Alphen aan den Rijn is meer dan oldtimers en klassieke auto’s want op deze dag zijn ook de winkels open, er zijn diverse gezellige kraampjes, de terrassen zijn open en er zijn optredens van diverse dans- en muziekgroepen.

Iedere bezitter van een oldtimer, of het nu een auto, tractor, motor of andere tweewieler betreft, is van harte welkom om deel te nemen aan de Oldtimerdag. Beschik je over een oud voertuig? Er is nog steeds een mogelijkheid om jezelf aan te melden (Eric de Jong, tel. 06-53447427).

Programma Oldtimerdag Alphen aan den Rijn

Na een (korte of lange) rondrit door de omgeving (het Concours d’Elegance) worden de deelnemende oldtimers vanaf 10:30 uur gezamenlijk opgesteld in de Hooftstraat (midden in Alphen langs de Oude Rijn). De oldtimers kunnen op de lokatie tot ongeveer 16:00 uur door het publiek worden bezichtigd en dit kan natuurlijk gewoon gratis. Naast deze oldtimers zijn er ook mooie historische sleepboten te bewonderen, er zijn kleine oldtimerkermisattracties voor de kinderen en oude ambachten. Het publiek kan ook gratis een tochtje over de Oude Rijn maken met de oldtimerboten.


2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *