Toyota prius zuiniger dan oude auto?

Bij het programma Top Gear is een test gedaan met een Toyota Prius en de snelle BMW M3. De test ging niet om de snelste auto, dat is al duidelijk op voorhand. Nee het ging om het benzine verbruik van beide auto’s. Want zoals we allemaal weten zou de overheid ons het liefst allemaal in een Prius of soortgelijke auto zien rijden. De gunstige bijtelling regeling voor ondernemers met een auto van 15 jaar of ouder willen ze terug draaien, oude auto’s moeten in Amsterdam meer parkeergeld betalen, etc. Maar gelukkig laat het Pro Auto programma Top Gear zien dat dit eigenlijk kortzichtig handelen is.

Echter de voorgenoemde video is niet meer te vinden op Youtube. Daarnaast was het slechts een gedeelte van een complete video met vergelijkingen van bijzondere auto’s. Namelijk de Ferrari 599, Lamborghini Murcielago, de Mercedes McLaren, Aston Martin DBS en de Audi R8. In plaats van de Top Gear video hieronder een review van Fifth Gear van de Toyota Prius 3rde generatie.

Ook met bijzondere wagens wordt een benzine test gehouden. In iedere auto (Ferrari, Lamborghini, Mercedes, Aston Martin, Audi) wordt 1 gallon (= 3,8 liter) gegoten en dan kijken welke auto de meeste kilometers aflegt. Zie hieronder de video met het resultaat.

Geen zin om de hele video te kijken? De Audi R8 blijkt uiteindelijk de meest zuinige auto te zijn.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *