Goed alternatief voor White Walls oldtimer-banden

Zwart wit oldtimer band alternatiefEr is een aardig alternatief voor de meestal peperdure oldtimer-banden met daarop de bekende witte zijvlakken. Dit zijn zogenaamde White Wall banden. De nep White Walls zijn eenvoudig te monteren zonder professioneel of bijzonder gereedschap. Het merk van deze “band” is Atlas en het materiaal is rubber.

Maar het gaat eigenlijk niet om hele nieuwe banden, het is eigenlijk een band accessoires, een supplement voor een band. Je moet deze over-band namelijk op een normale band plaatsen om de witte streep op de banden te krijgen. Je laat de originele band eerst leeg lopen. Dan moet je de wielring / de over-band tussen de velg en de originele band plaatsen. Vervolgens moet je de oorspronkelijke band weer oppompen. Je ziet dan eerst een stukje zwart en dan het witte gedeelte waardoor een witte streep midden op de band is ontstaan. Deze accessoire is te koop als set van 4 ringen! De benaming van dit product is White Walls ringen, Whitewall ringen of Whitewalls rings.

white wall banden vetteEr zit wel een nadeel aan deze White Walls Ringen. De ringen kunnen vanwege het rijden tegen bijvoorbeeld stoepranden beschadigd raken. En een beschadigde ring kan tijdens het rijden loslaten en zodoende een gevaarlijke situatie veroorzaken. En een beetje expert ziet natuurlijk wel het verschil tussen een echte White Wall tire en deze alternatieve versie. Maar het is zeker een goede oplossing en ook langer houdbaar dan een met de hand geverfde witte rand.

9 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *