1e Nederlandse Opel Oldtimer AutoMuseum Maart 2009 weer open

Sinds eind jaren 70 heeft Meindert van Wijk een Opel Oldtimer hobby en dit is behoorlijk uit de hand gelopen. Zo uit de hand dat hij inmiddels ongeveer 55 Opel Oldtimers Auto’s in zijn bezit heeft. Deze Opel Klassiekers zijn allemaal te bekijken in het 1e Nederlandse Opel Oldtimer AutoMuseum te Tijnje met een oppervlakte 1500 vierkante meter.

Sinds Maart 2006 is dit museum verhuisd naar een nieuw pand aan de bregeleane 1. Dit is een klein industrieterrein vooraan in het dorpje Tijnje. Naast Opel Oldtimers staan er ook Opel Kinderwagens, Naaimachines, Fietsen en Koelkasten. De bouwjaren van de Opel Oldtimers varieren ongeveer van 1935 tot 1980. En je kunt er ook veel Opel miniatuur autos zien, kleine versies van de klassiekers. In het museum staan verder ook nog diverse bromfietsen, een paar auto’s van andere merkene en er is een huiskamer ingericht in de stijl van de jaren ’50-’60. Ook zijn er heel veel Opel Oldtimer onderdelen op voorraad die je kunt kopen, dus er is ook verkoop van onderdelen. Na de tour door het museum kun je in de kantine nog even napraten en video kijken.

Dus ben je in de buurt? En een liefhebber van oldtimers of zelfs oude Opels in het bijzonder? Ga hier dan even langs.

De entreeprijs is 4,50 Euro.
Inlichtingen: 0513-571401/571119
Postadres: Breewei 6, 8406EE Tijnje.

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *