Oldtimers blijven aantrekkelijk ondanks de hoge benzineprijzen

Liefhebbers van Oldtimers / Classic cars zijn nog volop in beweging met het restaureren van deze auto’s op Long Island. Dit ondanks de hoge benzine prijzen in Amerika en het econimische klimaat. Er is veel werkgelegenheid rondom het restaureren van oude auto’s en het kan zakelijk gezien bijna niet beter gaan.

Benzine prijzen zijn in Amerika momenteel bijna $5 (dollar) per gallon. Dit is omgerekend 0,85 euro per liter. Dit is natuurlijk nog goedkoop vergeleken met onze benzineprijzen van ongeveer 1,62 euro per liter.

De autogekken moeten echt besparen op hun zomerse auto-show-bezoekjes vanwege deze hoge benzineprijs. Veel van de oldtimers zoals de snellere auto’s waaronder de Camaro, een Corvette of de GTO hebben speciale benzine nodig (93 octane). Meestal wordt daarom gekozen voor shows die iets dichter in de buurt zijn.

Maar ondanks de hoge prijzen zullen er altijd mensen zijn die helemaal gek zijn van een speciaal oud model. Mensen die bij een bepaalde auto hele fijne herinneringen hebben en de goede tijden een beetje herbeleven door in een klassieker rond te rijden. Zo’n ervaring is goud waard!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *