Vervuilende auto’s toch uit de binnenstad weren

Amsterdam geen oldtimers meer in binnenstadDe gemeente Amsterdam zet de plannen toch door om diverse vervuilende auto’s uit de binnenstad te weren. De raad heeft 26 juni ingestemd met de plannen van het college om de luchtkwaliteit van de stad te verbeteren.

Dankzij een door de Tweede Kamer aangenomen motie hebben gemeenten nu mogelijkheden om vuile auto’s de toegang tot bepaalde milieuzones te ontzeggen. Echter dit is niet zonder beperkingen en voorwaarden. Zo mag de invoering van een zone bijvoorbeeld niet nadelig zijn voor mensen met lage inkomens. Ook moet het gemeentelijk beleid passen in het landelijke systeem.

Het is momenteel nog onduidelijk voor welke auto’s de maatregelen van gemeente Amsterdam nadelig zullen uitpakken.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *