Winnaar op de Mille Miglia, opnieuw Alfa Romeo

Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport winnaar Mille Miglia 2008Ook dit jaar werd de historische Mille Miglia race gehouden waaraan ook deze keer verschillende eigenaars van oldtimers aan deelnamen. De winnaar was ook dit jaar opnieuw een Alfa Romeo. Van de 30 officiële races die tussen 1927 en 1957 georganiseerd werden, won Alfa er maar liefst elf! Het Italiaanse merk was met 46 modellen op 375 inschrijvingen ook wel goed vertegenwoordigd.

Dit jaar kwam een Alfa 6C 1500 Super Sport als eerste over de finishlijn. Achter het stuur van deze Alfa 6C zaten Luciano en Antonio Viaro. Een Alfa 6C 1750 Gran Sport van een Argentijns team mocht als tweede het podium op.

Het gaat bij de Mille Miglia race niet om de snelheid maar het betreft hier een regelmatigheidproef. Een proef waarbij de behendigheid van de piloot even belangrijk is als de precisie van de navigator.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *