Le Mans Classic 2008

Le Mans Classic 2008 oldtimer evenementEen evenement voor de echte liefhebbers van historische sport en racewagens die willen genieten van een grote verzameling aan oldtimers die hun banden schroeien aan het asfalt. De Le Mans Classic is één van de grootste oldtimer evenementen in Europa en is gewoonweg spectaculair te noemen.

Met 400 echte oude klassiekers, vele liefhebbers, leuke stands, spannende races en diverse evenementen voor alle leeftijden is de Le Mans Classic echt een bezoekje waard. Echter gezien de grote bekendheid van het evenement is het lastig nu nog een hotel te kunnen boeken.

Enkele highlights:

  • er zijn ongeveer 400 classic cars die gaan racen, dezelfde auto’s (of van hetzelfde merk en type) die hebben gereden tijdens de Le Mans 24 uur van 1923 tot 1979
  • op de “village” kun je vele winkels vinden, presentaties en artiesten
  • er zal een veiling plaats vinden waarbij diverse oldtimers onder de hamer gaan
  • je kunt in een bus het Le Mans parcours berijden of zelfs met een helicopter over het circuit vliegen

Le Mans Classic diverse oldtimers en youngtimer racersHet is de wens van de organisatie om de sfeer van toen te doen herleven. Iedereen die meedoet zal zich dus bijvoorbeeld ook kleden in kleding van toen. Het liefst ziet de organisatie dat ook bezoekers hieraan meedoen.

Enkele oldtimers die je zult zien racen zijn een Bentley uit 1926, Bugatti 37A uit 1929, Bugatti 44 uit 1928, Lagonda LG45 1937, BMW 328 uit 1938, Aston Martin LM 1929, Aston Martin Speed Model 1938, MG PA 1935, Invicta Type S 1931, Delahaye 135S uit 1935, Ford Montier Special uit 1923, etc.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *