Jubileumraces 60 jaar Circuit Park Zandvoort

jubileum race zandvoortHet 60 jarig bestaan van Circuit Park Zandvoort wordt tijdens de Jubileumraces groots gevierd. Naast alle Dutch Power Raceklassen staan de Historische Monoposto’s, NK HTGT en NEC Formula Renault 2.0 op het programma.

Sinds Prins Bira van Thailand (voorheen Siam) met een mooie en snelle Maserati er in 1948 de eerste Grote Prijs van Nederland won, heeft Zandvoort een ijzersterke reputatie opgebouwd in de internationale autosportwereld. De unieke locatie aan de duinen en de nabijheid van Amsterdam, plus de vele attracties en faciliteiten die de gemeente Zandvoort en de omliggende regio zelf te bieden hebben, zorgen ervoor dat teams en coureurs altijd graag op Circuit Park Zandvoort racen.

In het weekend van 31 mei en 1 juni 2008 wordt het 60 jarig jubileum van Circuit Park Zandvoort  uitgebreid gevierd middels een unieke combinatie van historische en moderne autoraces. Het programma is boordevol gevuld met races van hedendaagse raceklassen, zoals onder ander de Samsung BMW 130i Cup en Dunlop SportMaxx Clio Cup als ook de Formule Ford, dat al meer dan 35 jaar de opstapklasse is voor jonge talenten alhoewel tegenwoordig de auto’s zijn voorzien van moderne Duratec en Zetec motoren. Deze races worden afgewisseld met races en demo’s van historische raceauto’s, zoals het Delta Lloyd Private Banking Nederlands Kampioenschap voor Historische Toerwagens en GT’s, Historische Monoposto Racing en demonstraties van historische F1 auto’s en ander historisch racematerieel, zo mogelijk bemand door de coureurs van destijds.
 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *