Autoroute Groenmetropool opent met spectaculaire oldtimer rally

Groenmetropool RallyOp zaterdag 17 en zondag 18 mei a.s. vindt in de gemeente Onderbanken een spectaculaire oldtimer rally plaats, waaraan ongeveer honderd antieke auto’s (oldtimers) deelnemen. Omstreeks 12.15 uur kan jong en oud genieten van de prachtige oldtimers die de Bleekplaats in Schinveld zullen passeren. Ook zullen er diverse andere activiteiten plaatsvinden waaronder een barbecue. De oldtimer rally wordt georganiseerd in het kader van de opening van de autoroute van de Groenmetropool.

De Groenmetropool is een Europees project dat in mei en juni 2008 aan het publiek wordt voorgesteld door twee spectaculaire openingsmomenten: op 17 / 18 mei a.s. vindt een oldtimer rally plaats en op 8 juni a.s. een fietsevenement. Met deze activiteiten worden de twee toeristische routes van de Groenmetropool geopend: een autoroute (Metropoolroute) en een fietsroute (groene route) van elk 250 kilometer lang. De routes verbinden de aantrekkelijke culturele en natuurlijke ruimte van drie landen: Nederland, Duitsland en België. Zij brengen de vele bezienswaardigheden en voorzieningen in het gebied onder één noemer en nodigen zowel de lokale bevolking als de toeristen uit om een nieuw landschap te ontdekken, namelijk de Groenmetropool.

De route van de oldtimer Rally

“De Groenmetropool Classic 2008” gaat in Stolberg van start (in de voetgangerszone van Stolberg, Steinweg t.h.v. het stadhuis). Op beide dagen wordt er vanaf 9.30 uur opgesteld en met tussenpozen van 1 minuut gestart.

Het traject van 17 mei ziet er als volgt uit :
Stolberg – Eschweiler –Langerwehe – Düren – Huchem-Stammeln – Niederzier – Jülich – Übach-Palenberg – Herzogenrath – Alsdorf – Würselen – Aachen-Eilendorf – Stolberg.

Op 18 mei volgen de deelnemers de route Stolberg – Würselen – Herzogenrath – Kerkrade – Landgraaf – Heerlen – Kasteel Amstenrade – Schinveld / Onderbanken – Selfkant / Tüddern – Sittard – Geleen – Maasmechelen – AS – Genk – Heusden-Zolder – Hasselt – Maastricht – Valkenburg – achen – Stolberg.

De trinationale openingsmanifestatie vindt plaats op 18 mei om 10:30 uur op de Markt in Kerkrade.

9 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *