22e editie van het Oldtimer Festival Axel een succes

Oldtimer Festival Axel overzichtIn Axel stonden, tijdens de  22e editie van het Oldtimer Festival Axel, 165 oldtimers en klassieke auto’s opgesteld voor het publiek. Duizenden bezoekers liepen zich te vergapen op het volgepakte plein, waar liefhebbers van oude vormen, kleuren, geluiden en modellen ruimschoots aan hun trekken kwamen. Bezoekers genoten bijvoorbeeld van meerdere oude Fiat 500 ‘bolhoedjes’, oude Alfa Romeo’s, Opels, Citroëns, grote Amerikaanse klassiekers en een Peugeot uit 1934 (de oudste auto van de dag).

Een Opel Kaptein uit 1959 won de prijs voor beste auto van de dag. Een Triumph TR3 uit 1958 won een prijs voor de mooiste auto van de dag.

Donald Dhondt uit het Belgische Waarschoot had veel kijkers met zijn bijna zes meter lange Buick Le Sabre 400 uit 1967. Dhr Dhondt vertelt dat hij tienduizenden euro’s aan deze oldtimer gespendeerd heeft en er drie jaar over gedaan heeft om hem zo te bouwen. “Ik heb al aanbiedingen gehad, maar hij is absoluut niet te koop.”, vertelt hij.

De 22e editie met live-muziek, kinderanimatie, een puzzelrit, Concours d’Elegance, oude landbouwvoertuigen, trucks en bromfietsen was met zo’n tienduizend bezoekers opnieuw een ware publiekstrekker. De heer Manni uit Burgh-Haamstede won met zijn Opel Kaptein (Opel Kapitan) uit 1959 de Tonny Martin-bokaal, de prijs voor beste auto van de dag. De Triumph TR3 uit 1958 van de familie Van den Abeele bleek de mooiste.

bron: PZC – Gino van den Broecke

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *