De halve wereld rond met een oldtimer Volkwagenbus

De halve wereld rond met een missie: ‘Basisonderwijs voor iedereen’. Voor dit millenniumdoel gaan Gertie Clabbers (32, activiteitenbegeleidster) en Harrie Vollaard (35, innovatiemanager bij de Rabobank) in zes maanden tijd 20.000 km afleggen met een oldtimer Volkwagenbus “The Iron Lady”. Over de toendra’s van Siberië tot over het dak van de wereld in Tibet. Op 24 mei 2008 gaat de reis van start. Op de route worden verschillende schoolprojecten bezocht waar een speciaal voor kinderen gemaakte laptop is geïntroduceerd (One Laptop Per Child – OLPC).


Gertie en Harrie wisten vooraf dat hun reisavontuur er één met een oude bus ging worden, echter een specifiek merk of type hadden ze toen nog niet bedacht. Door verschillende mensen werden zij echter geadviseerd om een busje van het merk Mercedes of Volkswagen aan te schaffen. Dit had te maken met het al dan niet gemakkelijk kunnen verkrijgen van onderdelen onderweg.

In de eerste plaats kwamen zij uit bij de VW Bus Brothers in Nijkerkerveen. Dit is, volgens Gertie en Harrie, echt een plek voor de watergekoelde/luchtgekoelde T1 T2 T3 VW busjes! Zij hebben daar ook een proefrit gemaakt met een heus A-team busje. Het is hem echter niet geworden. Vervolgens kwamen ze via via terecht bij Multicampers Wageningen. Ook zij hadden een groot aanbod van VW busjes , nieuw, oud en ouder. Al direct viel hun oog op de witte VW Westfalia die buiten stond. Dit busje zal dan ook vanaf 24 mei zijn diensten moeten bewijzen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *