Een Oldtimer kopen?

Met veel interesse volg je anderen die een oldtimer in hun bezit hebben en natuurlijk zou je zelf ook graag een oldtimer willen kopen. Je weet inmiddels welke klassieke auto helemaal bij jou past. Je gaat daarom serieus op zoek naar een oldtimer die mogelijk te koop staat ergens. In dit korte artikel enkele aspecten die daarbij komen kijken. Aanvullende suggesties welkom via de reactie mogelijkheid.

Een oldtimer als investering

Je hebt een specifiek model op het oog en op een dag staat deze auto op een website te koop. Misschien vraag je jezelf dan af; is dit wel een goede investering? Op echte waardevermeerdering hoef je niet meer te rekenen. In die zin is het beter om goud of aandelen te kopen. Maar een goed onderhouden oldtimer is wel waardevast en dus kun je de klassieke auto vele jaren later verkopen voor hetzelde bedrag waarvoor je hem / haar kocht.

Oldtimer verkoopplaatsen

Er zijn meerdere mogelijkheden om een oldtimer te vinden en te kopen. Er zijn natuurlijk diverse gespecialiseerde oldtimertijdschriften op de markt zoals “Onschatbare klassieker”. Hierin staan meestal diverse advertenties van professionele bedrijven en van particulieren. 

Ook staan er soms oldtimers en klassieke auto’s te koop op automobielmarkten en op oldtimerbeurzen. Voordeel hierbij is dat je direct de auto goed kunt inspecteren.
Maar de meest gebruikte manier is natuurlijk het internet. Diverse advertentiewebsites bevatten ook speciale oldtimer rubrieken. Daarnaast zijn er ook enkele gespecialiseerde oldtimer verkoopsites waar je ook eventueel een te-koop-gevraagd advertentie kunt plaatsen.

De aanschafkosten van een oldtimer

Natuurlijk is de aanschafprijs een belangrijk aspect bij de aankoop van een klassieke auto. Maar op de vraag “wat kost een oldtimer?” is natuurlijk geen eenduidig antwoord te geven. “Wat kost een huis?” is ook niet te beantwoorden.

De prijs van een oldtimer hangt af van de staat van het voertuig (onderhoud, kwaliteit van restauratie, materialen, etc.), de originaliteit (is alles nog van originele komaf of zijn er nieuwe onderdelen gebruikt), de kwaliteit van restauratie, de exclusiviteit (aantal exemplaren ooit gebouwd), de populariteit van het model (is er veel vraag naar dit specifieke model dan is de prijs al snel een stuk hoger), etc.

Advies is om lang de tijd te nemen voor het kopen van een oldtimer. Kijk goed rond naar advertenties en schrijf de details zoals bouwjaar, type, prijs en dergelijke op. Zorg dat je de advertenties kunt vergelijken. Oldtimers worden doorgaans niet binnen een week verkocht (tenzij het echt een superdeal bleek te zijn). En laat je natuurlijk ook goed informeren door de experts. Specifieke modellen / merken hebben bepaalde bekende kwaaltjes. Experts kunnen je daarop wijzen zodat je een object goed kunt onderzoeken hierop.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *