Ook ANWB eindelijk in actie tegen milieuplan Amsterdam

ANWB autoDe ANWB tekent eindelijk officieel bezwaar aan tegen de omstreden plannen van de gemeente Amsterdam om oude auto’s uit het centrum te weren. De ANWB laat via zijn website weten het niet eens te zijn met de plannen van het Amsterdamse gemeentebestuur. Deze plannen die eigenaars van oudere auto’s (klassieke auto’s en oldtimers) weerhouden de stad met deze auto’s te kunnen inrijden. De ANWB wijst er op dat sommige oude auto’s milieuvriendelijker zijn dan bepaalde nieuwe auto’s. En daarom zou de gemeente per auto moeten bekijken of een verbod terecht is.

‘Uit onderzoek blijkt dat ANWB-leden veel waarde hechten aan een goede luchtkwaliteit, maar niet vergaand in hun mobiliteit aangetast wensen te worden,’ aldus de ANWB.

Tot grote woede van de VVD en veel bezitters van een oldtimer willen PvdA-wethouder Tjeerd Herrema (Verkeer) en GroenLinks-wethouder Marijke Vos (Milieu) de parkeertarieven verhogen en oude en ‘vuile’ auto’s weren uit het centrum. Met die ‘slim bedachte’ maatregelen moet de luchtkwaliteit in het centrum van de hoofdstad worden verbeterd.

De ANWB reageert pas een maand nadat de gemeente deze maatregelen kenbaar maakte. Wat kan de reden zijn dat de ANWB zolang heeft gewacht? Misschien dat de ANWB het plan zo onbegrijpelijk vond dat ze eerst heel goed moesten nadenken!?

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *