Historic Zandvoort Trophy 2008

zandvoort trophyDe Historic Zandvoort Trophy (HZT) is een weekend waarmee het raceseizoen van de HARC wordt geopend met een aantal historische races. Tijdens het weekend zijn er races voor verschillende raceklassen. De races trekken ook buitenlandse deelnemers. Hoofdrolspelers zijn auto’s van de merken Alfa Romeo, Austin Healey, Ferrari, Ford, Jaguar, Morgan, Porsche en vele andere waaronder ook niet langer bestaande merken.

Wederom zullen er op Circuit Park Zandvoort diverse startvelden te bewonderen zijn van historische auto’s. Het programma wordt verder afgewisseld en aangevuld met demonstraties van historische motorfietsen en prewar auto’s.

Dit jaar verschijnen aan de start net als vorig jaar: het Delta Lloyd Private Banking NK HTGT voor het Nationaal Kampioenschap (met auto’s gehomologeerd tussen 1947 en 1976) en de Youngtimer Trophy (uit periode 1966 tot 1988). Voorts rijdt dit jaar tijdens de HZT ook de MG Competitions Holland samen met Triump Competitions Duitsland en de FISC EuroTour een van origine Nederlandse competitie met Sprites en Midgets waarvan de deelnemers uit diverse landen komen. Verder rijdt dit jaar op de HZT de Alfa Romeo Challenge met klassieke en semi-klassieke Alfa’s.

Tenslotte hebben we in het programma twee gastseries: de Porsche 944 Basic Cup met auto’s die lonken naar de klassiekerstatus en de Formula Gloria met monoposto’s van een modern concept in een klassiek jasje. Het programma wordt verder afgewisseld en aangevuld met demonstraties van historische motorfietsen en prewar auto’s. De 31e HZT biedt ook dit jaar een gevarieerd programma van twee dagen met demo’s, trainingen, kwalificaties, races en ander entertainment. 

In Zandvoort moet u dus zijn voor unieke races met oldtimers en klassieke toerwagens / racers.  Van 3 mei t/m 4 mei kunt u er bij zijn. Dit is een evenement met aantrekkelijke races waar veel speciale klassiekers en liefhebbers van klassieke autosport op af komen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *