Oldtimer verzekering – klassieker verzekeren

U heeft ongetwijfeld veel tijd, geld en moeite gestoken in uw oldtimer / uw klassieker. En u heeft uw klassieke auto niet om hem in de garage of opslag te laten staan. Is het een zonnige dag dan gaat u graag rijden met uw opgepoetste auto. U bent dan sowieso verplicht om WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. Maar misschien is een speciale oldtimer verzekering interessant!?

Oldtimer verzekering – soorten

Een speciale oldtimerverzekering is interessant omdat voor deze verzekering vaak lagere premies worden berekend. Dit komt door een aantal factoren zoals het niet dagelijks gebruiken van de oldtimer, het voorzichtige gedrag van de eigenaar en omdat het vaak een tweede auto is.

Er zijn globaal 2 soorten oldtimerverzekeringen:

  • reguliere oldtimerverzekering (hobbymatig rijgedrag)
  • semi oldertimer-verzekering (dagelijks gebruik)

Minimaal is een WA verzekering nodig, echter hierbij wordt alleen de schade vergoed van de tegenpartij.

Van belang bij een verzekering voor oldtimers

De volgende belangrijke punten moet u in de gaten houden:

  • de verschillende verzekeringsmaatschappijen hanteren eigen toelatingseisen zoals de leeftijd van de auto, taxatiewaarde, jaarlijks gebruik in kilometers, aantoonbaar tweede auto en het gewicht van de oldtimer
  • let bij de keuze voor een verzekering niet alleen op de premies, ook de polisvoorwaarden zijn erg belangrijk
  • verzekeringsbedrijven accepteren niet alle taxaties van uw auto, taxaties door een club worden soms geweigerd
  • als u mee doet aan rally’s en toertochten, let er dan op dat de verzekering dit dekt

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *