55e International Historic Tulpenrallye

De 55e International Historic Tulpenrallye wordt gehouden van 4 t/m 10 mei 2008. In deze jubileumeditie van Nederlands oudste autorally bouwt de organisatie voort op het succesvolle concept van 2007.

De rally kent ook dit jaar weer 3 klassen: Tour, Sport en Expert. De Tourklasse staat open voor deelnemers met weinig of geen ervaring, de Sportklasse is bedoeld voor ervaren equipes en in de Expertklasse strijden de navigatoren met de meeste ervaring tegen elkaar. De Sport- en Expertklasse rijden iedere dag een regelmatigheid-etappe en voor alle klassen zit er dagelijks een speciale test op een afgesloten terrein in de route.

De leeftijdsgrens voor deelnemende auto’s blijft gehandhaafd op 31-12-1971. Naast prijzen in de 3 klassen zijn er prijzen voor de dagwinnaars in alle klassen en kan er worden deelgenomen in de competities voor de verschillende teamprijzen en in het landen-klassement om de Nations Cup.

De ervaren routechefs Adrie Brugmans en Jaap Daamen zijn opnieuw verantwoordelijk voor de route van de 55e Tulpenrallye. De start van de rally zal plaatsvinden in Annecy Frankrijk. De reden is dat in deze plaats (in 1948) het idee voor de Tulpenrallye is geboren. De route bevat vele bergtrajecten, onder meer door de Alpen, Jura, Vogezen en de Eifel en brengt de deelnemers in 6 dagen tijd over ruim 2400 km. door Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, België en Nederland.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *