Steeds meer oldtimers in Nederland

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal klassieke auto’s en motorfietsen in zeven jaar is verdubbeld. Er staan in Nederland nu bijna 323.000 oldtimers van 25 jaar of ouder geregistreerd.

Het aantal klassieke personenwagens nam met 68 procent toe tot 204.000. Bij de motorfietsen is de groei nog spectaculairder want dat aantal verdrievoudigde tot ruim 95.000.

Het rijden in een klassieke auto of motorfiets is fiscaal aantrekkelijk, omdat voor motorvoertuigen ouder dan 25 jaar geen wegenbelasting hoeft te worden betaald. De vrijstelling van de wegenbelasting was in de jaren ’90 bedoeld om de relatief kleine groep hobbyïsten buiten schot te houden. Over de betreffende voertuigen zou al genoeg belasting zijn betaald. Bij het toenmalige regeringsbesluit is echter geen rekening gehouden met de forse toename van nu. Steeds meer automobilisten kopen een meer dan 25 jaar oude auto, onder andere om goedkoper uit te zijn.

Econoom Michiel Vergeer van het CBS: ,,Het is trendy om naast je moderne auto voor dagelijks gebruik een klassieker te hebben om aan te sleutelen of op mooie dagen erop uit te trekken.’’

Bron: AD Autowereld

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *