Chevrolet leidt in Peking to Paris Rally

china

De 135 klassiekers verlieten Peking op 27 mei jl. als onderdeel van de Peking to Paris Motor Challenge.

Na meer dan de helft van de afstand te hebben overbrugd laden de teams hun accu weer op tijdens een vrije dag in St. Petersburg. Alle elf deelnemende Chevrolets zijn nog in de race, waarbij drie teams al vroeg in de race de leiding namen in de Vintage categorie, die bestaat uit 76 deelnemers.

Alle teams hebben de afgelopen 24 dagen verbazingwekkende ervaringen opgedaan. China, Mongolië en Siberië zijn inmiddels doorkruist, waarbij de deelnemers niet alleen werden geconfronteerd met prachtige landschappen, maar tevens met een groot aantal uitdagingen. Een aangename verassing kwam bijvoorbeeld van een Chinese politieagent, die de straat afzette en ieder passerend team begroette – waar burgers normaal gesproken gewend zijn achtervolgd te worden door de politie in plaats van toegewuifd.


Natuurlijk hadden alle deelnemers voorafgaand aan hun vertrek enkele clichés in het achterhoofd, maar ze waren behoorlijk verrast bij het ontdekken van de verschillende regio’s. Michele Shapiro, bestuurder van een Chevrolet Coupé uit 1930, vertelt: “Mensen in Mongolië hebben geen elektriciteit in hun huizen, maar ze beschikken allemaal over een telefoon met een camera!” Ook vertelt ze hoe teleurgesteld ze was bij het aantreffen van een Gucci-winkel in Novosibirsk tijdens het shoppen. Ze wilde Siberië ontdekken en daarbij traditionele Russische kleding aanschaffen, maar zulke artikelen waren onvindbaar.

Ook wat betreft de accommodatie werden de teams geconfronteerd met tamelijk zware omstandigheden. Af en toe een simpel hotel, maar in de meeste gevallen een tent. Onder deze condities waren ze zelfs verheugd met een openluchtdouche in Mongolië: warm water, een gordijn, een houten vlonder onder zich en een blauwe lucht daarboven.

De slechte, onverharde wegen en de zware etappes van minimaal twaalf uur en 700 kilometer rijden per dag eisen niet alleen hun tol van rijders en navigatoren. Ook de auto’s maken een zware tijd door. Ondanks de slechte wegcondities presteren de Chevrolets goed, met name op onverharde wegen. Zodoende nam een Chevrolet Fangio Coupé al op de vierde dag de leiding in zijn categorie en handhaaft die nog steeds, gevolgd door twee andere Chevrolets sinds dag negen.

Op 30 juni komen de auto’s aan op Place Vendôme in Parijs, na een afstand van 12.700 km vanuit China te hebben afgelegd.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *